Kasvisreseptit

Glutenfri broccoli- och tomatpaj med indiska smaker

Glutenfri pajbotten som går att använda med vilken fyllning som helst men i detta recept mixas den med en indisk smakupplevelse.
(0)
Tulosta
Pajbotten
5dlKikärtsmjöl
1,5dlRismjöl
1Salt
0,5dlOlivolja
1,5dlVatten
Fyllning
1Gul lök
2Vitlöksklyftor
2Olivolja
1Broccolihuvud
1dlCashewnötter
1Riven ingefära
1Örtsalt
0,5Garam Masala
1Gurkmeja
1Chilipulver
1Inhemska röda pärltomater
Äggstanning
1Ägg
0,75dlHavregrädde (eller vanlig matlagningsgrädde)
Servering
Grön sallad
  1. Pajbotten
  2. Värm ugnen till 175° varmluft.
  3. Blanda alla ingredienserna till pajbotten i en skål.
  4. Knåda gärna med händerna.
  5. Smörj en pajform med lite olja och tryck ut degen i den.
  6. Ställ åt sidan medan du gör fyllningen.
  7. Fyllning
  8. Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med olivolja.
  9. Skär under tiden broccolihuvudet i små bitar, riv ingefäran, halvera pärltomaterna och smula fetaosten.
  10. Lägg till broccoli, ingefära, cashewnötter och alla kryddor i stekpannan och stek i några minuter.
  11. Lägg slutligen till pärltomaterna och fetaosten och blanda väl.
  12. Bred ut fyllningen i pajformen.
  13. Äggstanning
  14. Blanda ihop äggstanningen i en liten skål och häll över pajen.
  15. Servering
  16. Servera exempelvis med en grön sallad.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.