Juures-nyhtökaurapata
Helppo ja lämmittävä pata! Parasta kunnon perunamuussin kanssa nautittuna❤️ Kaikki juurekset käyvät! Nyhtökaura lisätään vasta lopussa, jotta sen rakenne säilyy.

1kpl | Sipuli |
500g | Pilkottuja juureksia (porkkana, lanttu, juuriselleri, punajuuri..) |
1kpl | Kasvisliemikuutio |
1tl | Suola |
Timjami, 1 rkl kuivattua ja muutama oksa | |
5kpl | Mustapippuria |
250g | Nude nyhtökauraa |
- Pilko ja kuori sipuli sekä juurekset.
- Lado juurekset ja sipuli vuokaan, kaada päälle vettä niin, että juurekset melkein peittyvät.
- Murenna päälle kasvisliemikuutio, lisää suola, mustapippuri ja timjami.
- Kuumenna uuni ensin 200 asteeseen, anna kasvisten saada väriä noin puoli tuntia.
- Alenna uuni sitten 175 asteeseen, hauduta tunti.
- Jos vuokasi on laakea, saatat joutua lisäämään vettä.
- Paista nyhtökaura runsaassa öljyssä pannulla rapeaksi, mausta suolalla ja lisää pataan.
- Laita vuoka vielä vartiksi uunin lämpöön.
- Valmis! Nauti
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.