Karpaloita lakritsi-kolakastikkeella ja kaurakermalla
Hapokkaat karpalot makealla lakritsi-kolakastikkeella tehtynä tuoreista taateleista ja kuohutetusta kaurakermasta.

Ainesosat
10kpl | Tuoreita taateleita |
1,5dl | Kermaista kookosmaitoa |
1tl | Raakalakritsijauhetta |
50ml | Kaurakermaa, tai tavallista kuohukermaa |
2tl | Hunajaa |
2dl | Pakastettuja karpaloita |
Kanelia päälle |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Jälkiruoat Välipalat |
Erikoisruokavalio | Gluteeniton Kananmunaton Laktoositon Maidoton Vegaaninen |
Kausi | Arkiruoka Joulu Juhla Satokausi |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | Alle 30 min |
Valmistustapa | Miksaamalla Sekoitettu Voidaan esivalmistella |
Tee näin:
- Ota taateleista siemenet ja sekoita yhdessä kookosmaidon kanssa tehokkaassa sekoittimessa tai käytä sauvasekoitinta.
- Voi kestää hetken ennen kuin sinulla on sileä kastike.
- Lisää raakalakritsijauhe ja sekoita.
- Aseta jääkaappiin.
- Vatkaa kaurakerma ja hunaja sähkövatkaimella.
- Toimii myös tavallisella kermalla.
- Annostele 1 rlk karpaloita tarjoilulaseihin.
- Laita päälle nokare kermaa.
- Jatka lisäämällä 2-3 rkl kolakastiketta ja päätä isompaan nokareeseen kermaa ja päälle vielä vähän kanelia.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.