Porkkanakakku
Perinteinen porkkanakakku uudenlaisella kuorutteella.

Kakku | |
3kpl | Kananmunaa |
3dl | Sokeria |
1tl | Kanelia |
1tl | Vaniljasokeria |
1tl | Kardemummaa |
1mm | Suolaa |
3tl | Leivinjauhetta |
3dl | Erikoisvehnäjauhoja |
150g | Voita, sulatettua |
300g | Porkkanaa, hienoksi raastettua |
Kuorrute | |
200g | Tuorejuustoa |
50g | Voita, pehmeää |
1dl | Hienosokeria |
1kpl | Limen mehu |
- Kakku
- Aseta ilmakiertouuni 150 asteeseen.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri.
- Sekoita muut kuivat ainekset hyvin erillisessä kulhossa.
- Sekoita yhteen kuivat ainekset, voi, sekä raastettu porkkana.
- Kaada seos voideltuun ja jauhottuun 24 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan.
- Laita uuniin n 55 minuutiksi, tarkista puutikulla, ettei kakku ole taikinainen keskeltä.
- Anna viiletä ja lisää kuorrute.
- Kuorrute
- Sekoita kaikki sähkövatkaimella ja levitä kakulle.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.