Ketsuppi
Oletteko ikinä tehneet itse ketsuppia? Kuulostaa ehkä vaikealta, mutta on ihan oikeasti helppoa! Kaikki ainekset survotaan kattilaan ja sitten vaan keitellään. Kannattaa kokeilla, lopputulos voittaa ostetun ketsupin!

3rkl | oliiviöljyä |
1,5kg | kypsiä tomaatteja |
1kpl | keltasipuli |
2kpl | valkosipulinkynttä |
2rkl | raastettua tuoretta inkivääriä |
1rkl | korianterisiementä |
2kpl | kokonaista mausteneilikkaa |
1rkl | mustapippuria myllystä |
0,5tl | suolaa |
2dl | punaviinietikkaa |
1dl | ruokosokeria tai fariinisokeria |
0,5kpl | mietoa chiliä |
- Laita öljy, paloitellut tomaatit, silputtu sipuli, puristettu valkosipuli, raastettu inkivääri, korianterinsiemenet, neilikat, mustapippuri, suola ja mahdollisesti pieni määrä hakattua chiliä paksupohjaiseen kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä.
- Tomaateista irtoaa hetkessä nestettä joten nestettä ei tarvitse lisätä. Anna kiehua niin kauan että tomaatit ovat pehmeitä, noin puolisen tuntia. Käytä tehosekoitinta tai sauvasekoitinta.
- Paseeraa ketsuppi siivilän läpi. Tärkeätä että paseeraa todella huolella.
- Kaada seos puhtaaseen kattilaan, lisää viinietikka ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen n. 2h että seos saa oikean ketsuppi rakenteen. Keittoaika voi vaihdella riippuen tomaattien nestemäärästä. Sekoita silloin tällöin.
- Kaada ketsuppi lämmitettyyn lasipulloon/lasipurkkiin (desinfiointi) sulje korkki/kansi välittömästi.
- Astian tulee olla puhdas että ketsupin säilöntä aika jääkaapissa olisi hyvä. Käytä aina puhdasta lusikkaa kun otat ketsuppia purkista!
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.