Punajuuri-vuohenjuustosalaatti
Tämä näyttävä punajuuri–vuohenjuustosalaatti yhdistää uunissa paahdetun punajuuren makeuden samettiseen ja suolaiseen vuohenjuustokreemiin. Kanelilla ja hunajalla maustettu vinegretti antaa salaattiin kevyttä mausteisuutta ja raikasta happoa. Täydellinen lisuke juhlaan, illalliselle tai kevyeksi arkiateriaksi.

Ainesosat
| 1kg | punajuuria |
| 1rkl | valkoviinietikkaa |
| 1tl | juoksevaa hunajaa |
| 1tl | suolaa |
| 0,5tl | rouhittua mustapippuria |
| 0,5tl | jauhettua kanelia |
| 0,5dl | oliiviöljyä |
| 200g | vuohenmaitotuorejuustoa |
| 1tl | suolaa |
| tuoretta tilliä | |
| etikkakurkkua | |
| viinisuolaheinää |
Annosta
Kategoriat
| Ruokalaji | Salaatit Lisukkeet |
| Erikoisruokavalio | Kananmunaton Gluteeniton |
| Kausi | Joulu Juhla Halloween |
| Vaikeusaste | Vähän vaativampi |
| Valmistusaika | Yli 60 min |
| Valmistustapa | Uunissa Sekoitettu |
Tee näin:
- Laita punajuuret uunivuokaan ja paahda 180 C asteisessa uunissa 45-60 minuuttia, kunnes ovat kypsiä.
- Voit samalla valmistaa vuohenjuustokreemin sekoittamalla vuohenmaitotuorejuustoon 1 tl suolaa.
- Valmista myös vinegretti valmiiksi punajuurille.
- Mittaa kulhoon valkoviinietikka, hunaja, mustapippuri, 1 tl suolaa ja kaneli.
- Lisää oliiviöljy ohuena nauhana joukkoon.
- Punajuurten ollessa kypsiä, kuori pienellä veitsellä ja paloittele suuhun sopivan kokoisiksi.
- Anna punajuurten jäähtyä ja lisää vinegretin joukkoon.
- Tarjoile tuoreen tillin, viinisuolaheinän ja etikkakurkkujen kanssa.
Uusia ideoita. Uusia makuja. Reseptit, joita et halua ohittaa.
Löydä makuja, jotka yllättävät - kasvisreseptejä ja kauden vinkkejä, jotka tekevät ruoanlaitosta hauskempaa. Kaksi kertaa kuussa, suoraan sähköpostiisi.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.







