Klimppisoppa
Perinteinen eteläisen pohjanmaan klimppisoppa juureksista, maukasta lientä ja klimppejä – rusinoilla tai ilman!
Keitto: | |
250g | Peruna |
100g | Palsternakka |
150g | Porkkana |
150g | Lanttu |
100g | Selleri |
1kpl | Sipuli |
1l | Vesi |
2,5kpl | Liemikuutio |
0,5tl | Kuivattu rosmariini |
Suola | |
Klimpit: | |
2,5dl | Jauhoa |
2kpl | Kananmuna |
2,5dl | Maito |
0,5tl | Suola |
0,5dl | Rusina |
Tarjoilu: | |
0,33ruukku | Tuoretta persiljaa |
- Keitto:
- Kuori kaikki juurekset ja sipuli, leikka sopiviksi n 20 mm kuutioiksi.
- Laita kattilaan, kaada päälle vesi yhdessä liemikuutioiden ja rosmariinin kanssa.
- Anna keiton kiehua n 20 minuuttia, tee sillä aikaa klimppitaikina.
- Klimpit:
- Sekoita haarukalla maito, jauhot, kananmunat ja suola paksuksi tasaiseksi taikinaksi.
- Jos haluat rusinoita klimppeihisi niin lisää nämä nyt.
- Anna taikinan hetken huilata ja nousta.
- Lisää taikina keittoon ruokalusikalla, tämä on laitettava liemeen asti muuten taikina jää kiinni lusikkaan.
- Laita kaikki taikina liemeen ja anna kiehua 5-10 minuuttia niin että eivät jää raoiksi keskeltä.
- Tarjoilu:
- Sekoita joukkoon hienonnettu persilja keittoon ja tarjoile hyvän tuoreen leivän kanssa.
:)
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.