Klimppisoppa
Perinteinen eteläisen pohjanmaan klimppisoppa juureksista, maukasta lientä ja klimppejä – rusinoilla tai ilman!

Keitto: | |
250g | Peruna |
100g | Palsternakka |
150g | Porkkana |
150g | Lanttu |
100g | Selleri |
1kpl | Sipuli |
1l | Vesi |
2,5kpl | Liemikuutio |
0,5tl | Kuivattu rosmariini |
Suola | |
Klimpit: | |
2,5dl | Jauhoa |
2kpl | Kananmuna |
2,5dl | Maito |
0,5tl | Suola |
0,5dl | Rusina |
Tarjoilu: | |
0,33ruukku | Tuoretta persiljaa |
- Keitto:
- Kuori kaikki juurekset ja sipuli, leikka sopiviksi n 20 mm kuutioiksi.
- Laita kattilaan, kaada päälle vesi yhdessä liemikuutioiden ja rosmariinin kanssa.
- Anna keiton kiehua n 20 minuuttia, tee sillä aikaa klimppitaikina.
- Klimpit:
- Sekoita haarukalla maito, jauhot, kananmunat ja suola paksuksi tasaiseksi taikinaksi.
- Jos haluat rusinoita klimppeihisi niin lisää nämä nyt.
- Anna taikinan hetken huilata ja nousta.
- Lisää taikina keittoon ruokalusikalla, tämä on laitettava liemeen asti muuten taikina jää kiinni lusikkaan.
- Laita kaikki taikina liemeen ja anna kiehua 5-10 minuuttia niin että eivät jää raoiksi keskeltä.
- Tarjoilu:
- Sekoita joukkoon hienonnettu persilja keittoon ja tarjoile hyvän tuoreen leivän kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.