Kukkakaalipiiras
Piirakka toimii niin arjessa kuin juhlassa, lounaaksi ja yhtä hyvin välipalaksi!
Piiraspohjan perusresepti | |
125g | Kylmää voita |
3dl | Karkeaa vehnäjauhoja |
3rkl | Kylmää vettä |
Täyte | |
600g | Kukkakaalia |
1kpl | Keltasipuli |
1kpl | Solo valkosipuli |
5g | Persiljaa |
100g | Juustoraastetta |
200g | Smetana |
1kpl | Kananmuna |
150g | Västerbottenost |
Suolaa | |
Mustapippuri |
- Piirakkapohja
- Leikkaa voi kuutioiksi ja aseta kulhoon vehnäjauhojen kanssa.
- Työstä sormin murenevaksi taikinaksi.
- Sekoita joukkoon vesi niin että taikinasta tulee notkea.
- Paina taikina 24cm:een voideltuun irtopohjavuokaan tai tavalliseen piirasvuokaan.
- Aseta piirakka pakasteeseen 30 minuuttia.
- Esipaista piirakankuori 225 asteessa noin 10 minuuttia.
- Täyte
- Leikkaa kukkakaali kimppuihin ja sen jälkeen pienempiin viipaleisiin.
- Sekoita kukkakaali hienonnetun sipulin, puristetun valkosipulin ja hakatun persiljan kanssa.
- Lisää smetana, kananmuna ja juustoraaste, suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
- Lisää täyte piirakkapohjan päälle, lopuksi raasta päälle västerbotten juustoa.
- Paista 150 asteisessa kiertoilmauunissa noin 35-40 minuuttia.
- Tarjoile esim salaattiversojen tai tuoreiden yrttien ja hapotetun punasipulin kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.