Kasvisreseptit

Kukkakaalipiiras

Piirakka toimii niin arjessa kuin juhlassa, lounaaksi ja yhtä hyvin välipalaksi!
(0)
Tulosta
Piiraspohjan perusresepti
125gKylmää voita
3dlKarkeaa vehnäjauhoja
3rklKylmää vettä
Täyte
600gKukkakaalia
1kplKeltasipuli
1kplSolo valkosipuli
5gPersiljaa
100gJuustoraastetta
200gSmetana
1kpl Kananmuna
150gVästerbottenost
Suolaa
Mustapippuri
  1. Piirakkapohja
  2. Leikkaa voi kuutioiksi ja aseta kulhoon vehnäjauhojen kanssa.
  3. Työstä sormin murenevaksi taikinaksi.
  4. Sekoita joukkoon vesi niin että taikinasta tulee notkea.
  5. Paina taikina 24cm:een voideltuun irtopohjavuokaan tai tavalliseen piirasvuokaan.
  6. Aseta piirakka pakasteeseen 30 minuuttia.
  7. Esipaista piirakankuori 225 asteessa noin 10 minuuttia.
  8. Täyte
  9. Leikkaa kukkakaali kimppuihin ja sen jälkeen pienempiin viipaleisiin.
  10. Sekoita kukkakaali hienonnetun sipulin, puristetun valkosipulin ja hakatun persiljan kanssa.
  11. Lisää smetana, kananmuna ja juustoraaste, suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
  12. Lisää täyte piirakkapohjan päälle, lopuksi raasta päälle västerbotten juustoa.
  13. Paista 150 asteisessa kiertoilmauunissa noin 35-40 minuuttia.
  14. Tarjoile esim salaattiversojen tai tuoreiden yrttien ja hapotetun punasipulin kanssa.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.