Kurpitsacurry
Makea, mieto ja helposti valmistettava curry. Tämä sopii hyvin ensimmäiseksi kokeiluksi curryjen maailmaan. Voit pilkkoa jo etukäteen kurpitsan ja sipulit näin säästät aikaa kun itse ruoka pitäisi valmistaa. Kun käytät valmiita kypsiä papuja niin huuhtele niistä liemi pois. Tämä on myös edullinen.
0,5kpl | Myskikurpitsa |
4kpl | Valkosipulin kynttä |
1kpl | Sipuli |
2rkl | Vaahterasiirappi |
4rkl | Curry |
0,5tl | Veylon kaneli |
0.5-1tl | Inkiväärijauhe |
1tl | Panang currytahna) |
1ripaus | Suolaa |
1rkl | Kasvisliemijauhe |
250g | Paseerattu tomaatti |
2dl | Kookosmaito |
1tlk | Kidney- tai valkopapua |
- Kuori kurpitsa ja pilko sopivan kokoisiksi paloiksi eli kuinka pieninä paloina haluat ne syödä.
- Hienonna sipuli ja valkosipulit.
- Laita pannulle pilkotut kurpitsan palat ja sipulit.
- Anna hetki olla.
- Lisää tarvittaessa vettä etteivät pala.
- Lisää joukkoon curry, kaneli, inkiväärijauhe, suola ja kasvisliemijauhe sekä 3-4dl vettä.
- Anna muutama minuutti porista.
- Lisää paseerattu tomaatti ja kookosmaito sekä pavut.
- Keitä n. 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.
- Tarjoile riisin kera.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.