Lakritsilla ja chilillä maustettuja villisieniä ja tattaria
Tattari kypsyy nopeasti, on ravitsevaa ja täyttävää – yllättävän edullisen hintansa lisäksi. Sen maanläheinen maku sopii erinomaisesti villisieniruokiin.
Tattari | |
2dl | tattarisuurimoita |
5dl | Kasvislientä |
Merisuolaa | |
Mustapippuria myllystä | |
Sienet | |
400g | villisieniä (kuvassa kehnäsientä) |
8rkl | Auringonkukkaöljyä |
4kpl | Valkosipulinkynttä |
2tl | Tuoretta timjamia |
Lakritsijauhetta | |
Chilihiutaleita | |
1dl | Valkoviiniä |
2dl | Kasvislientä |
1pss | Pakasteherneitä |
- Tattari
- Keitä tattari merisuolavedessä 12 minuutin ajan, ota pois liedeltä ja jätä kypsymään kattilaan, kannen alle, ilman hellan lämpöä vartiksi.
- Sekoita joukkoon rakuuna ja mustapippuri.
- Sienet
- Murskaa valkosipuli ja hienonna timjami.
- Ruskista sienet öljyssä, kuumalla pannulla ja lisää mausteet. Laita hyvin pieni ripaus lakritsijauhetta.
- Anna kypsyä muutaman minuutin ja lisää joukkoon valkoviini.
- Anna kiehahtaa kasaan, selkeästi ja lisää joukkoon kasvislientä.
- Keitä taas kasaan kymmenisen minuuttia ja lisää joukkoon pakasteherneet.
- Anna kypsyä viitisen minuuttia ja tarjoa keitetyn tattarin kera.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.