Musta risotto herneiden ja pinaatin kera
Rakastan laadukasta mustaa riisiä. Käytin ohjeessa pohjoisitalialaista lajiketta, joka on täynnä makua – umamia. Se on kuulemma myös hyvin antioksidanttipitoista.

Risottopohja | |
2dl | Mustaa riisiä |
1litra | Kasvislientä |
4kpl | Valkosipulinkynttä |
1kpl | Sellerin varsi |
Merisuolaa | |
Mustapippuria myllystä | |
Lisäksi: | |
4rkl | Kookosmannaa |
1rkl | Valkoviinietikkaa, laadukasta |
0,5pss | Pakasteherneitä |
1rasia | Pinaattia |
1rasia | Kirsikkatomaatteja, kotimaisia |
- Risottopohja
- Keitä musta riisi pakkauksen ohjeiden mukaan tai valitse vaihtoehtoisesti kolmen riisin sekoitus tahi täysjyväriisi (A.Vogel)
- Pilko valkosipuli viipaleiksi ja pienennä sellerinvarsi, lisää kattilaan. Anna kiehua kypsäksi.
- Lisää
- Esikeitä herneitä 2 minuutin ajan.
- Lisää kaikki ainekset riisikattilaan. Anna kypsyä kolmisen minuuttia ja sekoita kuohkeaksi risotoksi.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.