Kasvisreseptit

Paahdettu paprikakeitto

Tätä paprikakeittoa voi tarjoilla joko alkuruokana tai pääruokana.
(0)
Tulosta
6kplPunaista paprikaa, kotimaisia
4kplValkosipulinkynttä
2kplSipulia
8dlVettä
1kplKasvisliemikuutio
1tlSitruunamehua
0,5dlRanskankermaa
Suolaa
Mustapippuria
(Chilikastiketta)
Tarjoiluun:
6rklFetaa
Persiljaa
  1. Aloita leikkaamalla paprikat isoiksi paloiksi, poista kannat ja siemenet. Kuori valkosipulinkynnet.
  2. Siirrä paprikat ja valkosipulinkynnet uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda grillivastuksen alla uunissa kunnes paprikoiden pinta alkaa tummua ja kiristyä.
  3. Laita kuumat paprikat kannelliseen muovirasiaan tai suljettavaan muovipussiin. Anna levätä ja höyrystyä n. 15 minuuttia.
  4. Sillä aikaa kun paprikat paahtuvat kuullota sipulit pannulla kunnes ne ovat läpikuultavat ja pehmenneet.
  5. Kun paprikat ovat hieman viilenneet, ota ne rasiasta / pussista ja irrota kuoret. Kuoria ei tarvitse irroittaa kokonaan, mutta poista ainakin tummenneet / palaneet kuorenpalat.
  6. Lisää paprikat monitoimilaitteeseen, lisää valkosipulikynnet ja kuullotetut sipulit. Surraa tasaiseksi.
  7. Kaada paprikasose kattilaan, lisää vesi ja kasvisliemikuutio, suola, chilikastike (valinnainen) ja mustapippuri. Kiehauta ja anna porista keskilämmöllä n 20–30 minuuttia.
  8. Pienennä lämpöä hellalla ja lisää ranskankerma sekä sitruunamehu. Maista ja mausta lisää jos tarve.
  9. Annostele keitto lautasille, murenna päälle feta ja koristele persiljalla. Tarjoile höyryävän kuumana leivän kera.
AP
:Anne Pfitzner
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.