Kasvisreseptit

Pitsakastike San Marzano -tomaateista

San Marzano -lajikkeen tomaatit ovat makeampia ja voimakkaamman makuisia kuin perinteinen tomaatti. Lisäksi niissä on vähemmän siemeniä ja hapokkuutta.
(6)
(1073)
Tulosta
4rkloliiviöljyä
2kplkotimaista salottisipulia
4kplkotimaista valkosipulinkynttä
punainen chili (vapaaehtoinen)
700gNärpiön Vihannes San Marzano -tomaatteja
1tlsuolaa
0,5tljauhettua mustapippuria
1rklsokeria
1ruukkutuoretta basilikaa
  1. Lohko ja soseuta San Marzano -tomaatit tehosekoittimessa. Hienonna myös salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Jätä yksi valkosipulinkynsi erilleen.
  2. Lämmitä laakea kattila tai pannu ja lisää oliiviöljy, hienonnetut salottisipulit ja kolme hienonnettua valkosipulinkynttä.
  3. Freesaa muutama minuutti, kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit myös lisätä hienonnettua chiliä oman maun mukaan. Kypsennä vielä pari minuuttia.
  4. Lisää soseutetut tomaatit. Kypsennä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kastike on sopivan paksua.
  5. Muista, että pitsakastikkeen ei tarvitse olla liian paksua, vaan saa olla hieman nestemäistä. Jos tomaatit ovat erityisen mehukkaita, voit kypsentää kastiketta ilman kantta, jotta ylimääräistä nestettä haihtuu.
  6. Lisää sokeri ja tarvittaessa suolaa sekä pippuria oman makusi mukaan. Keitä vielä pari minuuttia.
  7. Ota kastike pois liedeltä ja sekoita joukkoon hienonnettu basilika ja viimeinen hienonnettu valkosipulinkynsi raakana. Pitsakastike on valmis käyttöön!
S
:Satokausikalenteri
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(6)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.