Pizza
Hyvä perusresepti pizzapohjalle, kestää jonkin aikaa tehdä mutta niin sen arvoista!

Pizzapohja | |
500g | Vehnäjauhoja |
3dl | Haaleaa vettä |
0,5rkl | Suolaa |
0,5rkl | Hunajaa |
3g | Kuivaa hiivaa |
Oliiviöljyä kohotukseen | |
Pizzakastike | |
2kpl | Valkosipulikynsiä |
3rkl | Oliiviöljyä |
2rkl | Tomaattipyrettä |
1purkki | Murskattuja tomaatteja |
0,5rkl | kuivattua oreganoa |
Suolaa | |
Mustapippuria | |
Sokeria | |
Täyte | |
1annos | Pizzakastiketta |
150g | Raastettua mozzarellajuustoa |
250g | Sinihomejuustoa |
6kpl | Kypsiä kotimaisia tomaatteja |
0,5ruukkua | Tuoretta basilikaa |
- Pizzapohja
- Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneeseen taikinakoukulla.
- Vatkaa 5 minuuttia puoliteholla, anna levätä 10 minuuttia ja vatkaa jälleen 5 minuuttia puoliteholla.
- Taikinasta tulee aika sitkeä.
- Vaivaa taikina rullaksi jauhotulla leivinpöydällä, jaa 4:ksi pullaksi ja pyöritä pyöreiksi käsissä.
- Aseta lautaselle, sivellä oliiviöljyllä, peitä tuorekelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä noin 1 tunnin.
- Sillä aikaa voit tehdä kastikkeen.
- Pizzakastike
- Hakkaa valkosipuli karkeaksi, kuullota oliiviöljyssä.
- Lisää tomaattipyree ja kuullota hetken.
- Kaada sekaan murskatut tomaatit ja oregano, anna kiehua n 15 minuuttia, mausta suolalla mustapippurilla ja mahdollisesti ripauksella sokeria.
- Täyte
- Kun sinulla on pizzakastike ja täyte valmiina, muotoile tai kauli taikina 4 yhtä isoksi pyöreäksi pizzaksi.
- Jos käytät pizzakiveä niin tee yksi pizza kerrallaan, jos taas teet tavallisella uunipellillä leivinpaperin päälle voit täyttää kaikki 4 pizzaa kerralla.
- Ohjenuora on, että tomaattikastike ensin, sitten juusto ja sen jälkeen täyte.
- Paista pizzat omavalintaisella tavalla mutta kuumassa uunissa, vähintään 250 astetta.
- Paistettujen päälle lisää tuoretta basilikaa ja tarjoile suoraan uunista.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.