Porkkana- & paprikakeitto
Sileä ja kermainen keitto jossa porkkanaa, paprikaa ja inkivääriä.

500g | Porkkanoita |
2rkl | Öljyä |
2,5tl | Suolaa |
2kpl | Närpiön Vihanneksen keltaista paprikaa |
1kpl | Keltainen sipuli |
4kpl | Valkosipulinkynttä |
400ml | Kookosmaitoa |
2dl | Vettä |
2cm | Inkivääriä (kuori päällä) |
1mm | Mustapippuria |
Kookosmaitoa, vapaavalintaista yrttiä ja auringonkukansiemeniä tarjoiluun |
- Lämmitä uuni 175 asteiseksi.
- Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi.
- Laita leivinpaperilla varustetulle pellille ja valuta päälle 1 rkl öljyä ja 1 tl suolaa.
- Paahda 30 minuuttia.
- Leikkaa sillä aikaa paprika ja sipuli paloiksi.
- Kuori valkosipuli.
- Kun porkkanat ovat olleet uunissa 15 minuuttia lisää paprika, sipuli sekä valkosipuli ja lisää vielä 1 rkl öljyä.
- Sekoita hyvin.
- Paahda vielä 15 minuuttia.
- Laita paahdetut kasvikset mikseriin ja kaada mukaan kookosmaito ja vesi.
- Sekoita sileäksi keitoksi.
- Lisää inkivääri, suola ja pippuri.
- Sekoita lisää.
- Kaada keitto kattilaan ja kiehauta.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile kera lorauksen kookosmaitoa, vapaavalintaista yrttiä ja vähän auringonkukansiemeniä.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.