Porkkanakeitto
Aloita viikko ihanalla keltaisella porkkanakeitolla, joka saanut makunsa tuoreesta timjamista, tähtianiksesta ja appelsiinista!
500g | Porkkanaa |
2kpl | Pieniä keltaisia sipuleita |
1kpl | Solo valkosipulia |
5oksaa | Tuoretta timjamia |
50g | Rypsiöljyä |
2kpl | Tähtianista |
1rkl | Hunajaa |
1kpl | Appelsini |
6dl | Vettä |
1,5kpl | Liemikuutio |
0,5mm | Maustekurkumaata |
0,5mm | Valkopippuria |
2,5dl | Soijakermaa |
- Kuori ja pese porkkanat.
- Kuori sipuli ja valkosipuli, leikkaa appelsiinista kuori.
- Leikkaa porkkanat kolikoiksi ja hienonna sipuli, valkosipuli ja timjami, kuullota öljyssä kattilassa.
- Lisää tähtianis, hunaja ja karkeaksi leikattu appelsiini, kaada päälle vesi.
- Kiehauta ja lisää vielä liemikuutiot ja mausteet.
- Keitä kannen alla n 20 minuuttia.
- Nosta kokonaiset tähtianikset pois, kaada päälle kerma ja kiehauta.
- Sekoita keitto sileäksi kannu- tai sauvasekoittimella.
- Tarjoile esim. nokareen turkkilaisen jugurtin kanssa, timjamiversioiden sekä hyvän öljyn kanssa jota laitat pisaroina päälle.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.