Rustiikkinen tomaattikeitto
Tomaattimurska antaa keitolle syvän punaisen värin ja tuoreet kypsät Närpiöntomaatit antavat keitolle pehmeän ja miellyttävän maun.

500g | Tuoreita kypsiä Närpiöntomaatteja |
2kpl | Salottisipulia |
2kpl | Valkosipulin kunttä |
50g | Kalamata oliiveja |
5g | Tuoretta basilikaa |
5g | Tuoretta timjamia |
0,5dl | Oliiviöljyä |
500g | Murskattuja tomaatteja |
1kpl | Kasvisliemikuutio |
1dl | Vettä |
2,5dl | Ruokakermaa |
1rkl | Sokeria |
Suolaa | |
Valkopippuria |
- Pese tomaatit ja leikkaa ne kuutioiksi.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuten myös oliivit, timjami ja basilika.
- Kuullota oliiviöljyssä kaada mukaan murskattua tomaattia, liemikuutio ja vettä.
- Anna kiehua hiljalleen n 10 min, lisää kerma ja kiehauta, mausta suolalla, sokerilla ja valkopippurilla.
- Jos haluaa keitosta sileämmän sen voi sekoittaa sauva- tai kannusekoittimella.
- Tarjoile vaalealla, hyvänmakuisen leivän kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.