Salaatti
Ruokaisa salaatti, jonka voi tarjoilla buffetissa tai syödä terveellisempänä lounassalaattina. Salaatista saa vegaaniversion jättämällä tai vaihtamalla parmesaanijuuston.
Linssit | |
1,25dl | Beluga linssejä, raakoja |
2,5dl | Vettä |
0,5tl | Suolaa |
Munakoiso | |
1kpl | Munakoiso |
2rkl | Oliiviöljyä |
Suolaa | |
Salaatti | |
1pussi | Jääsalaattia |
0,5ruukkua | Viinisuolaheinää |
1dl | Tuorepinaattia |
10kpl | Retiisiä |
30g | Parmesaani juustoa (jätä pois saadakseni vegaani vaihtoehto) |
Tarjoiluun | |
Vegaaninen majoneesi ja liraus soijakastiketta |
- Huuhdo beluga linssit kylmällä vedellä.
- Keitä suolatussa vedessä n 20 minuuttia, anna sen jälkeen jäähtyä.
- Leikkaa munakoiso noin 1cm paksuiksi viipaleiksi, levitä esim. leivinpaperille, suolaa ja anna vettyä 20-30 minuuttia.
- Siivilöi oliiviöljyllä, paista kuumassa grillipannussa niin saat hienon grillikuvion pintaan, anna jäähtyä.
- Leikkaa jäävuorisalaatti karkeasti, pese yhdessä viinisuolaheinän ja pinaatin kanssa.
- Pese retiisit ja viipaloi ohuiksi, myös parmesaanijuusto.
- Aseta salaattisekoitus isolle lautaselle ja laita päälle linssit, karkeita paloja grillattua munakoisoa, parmesaanijuustoa ja retiisit.
- Tarjoile salaatti sellaisenaan tai vegaanisen majoneesin kera.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.