Sallad
Matig sallad som kan dukas på buffe eller ätas som nyttigare lunchsallad. Lämna bort eller byt ut parmesanosten för att göra salladen vegananpassad.

Linserna | |
1,25dl | Belugalinser, råa |
2,5dl | Vatten |
0,5tsk | Salt |
Aubergine | |
1st | Aubergine |
2msk | Olivolja |
Salt | |
Sallad | |
1påse | Issallad |
0,5kruka | Vin ängssyra |
1dl | Spenat, färsk |
10st | Rädisor |
30g | Parmesanost (lämna bort för vegansk) |
Till servering | |
Vegansk majonäs med en skvätt sojasås |
- Skölj belugalinserna under kallt vatten.
- Koka i saltat vatten ca 20 minuter, låt sedan svalna.
- Skär auberingen i 1 cm:s skivor, bre ut på t.ex ett bakplåtspapper, salta skivorna och låt ligga och vätskas 20-30 minuter.
- Pensla med olivolja, grilla i het grillpanna så du får ett fint grillmönster, låt svalna.
- Skär issalladen i grova bitar, tvätta tillsammans med vinängssyra och spenat.
- Tvätta rädisorna, skär i tunna skivor likaså parmesanosten.
- Montera salladsblandningen på ett stort fat, klicka på beluga linserna, grova bitar av den grillade auberginen, parmesanosten samt rädisorna.
- Servera salladen som sådan eller med en vegansk sojamajonnäs till.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.