Seitania paprikakastikkeessa
Hyvä ja proteiinipitoinen kasvisateria.

Seitan | |
3dl | Vettä |
0,5dl | Soijakastiketta |
0,5dl | Rypsiöljyä |
3dl | Gluteenijauhoja |
2,5dl | Vehnäjauhoja |
1dl | Kikhernejauhoja |
1tl | Suolaa |
1tl | Leivinjauhetta |
2tl | Paprikajauhetta |
Paprikakastike | |
2kpl | Närpiön Vihanneksen Suippopaprikaa |
3kpl | Valkosipulinkynttä |
2kpl | Närpiön Vihanneksen San Marzano tomaattia |
1kpl | Punasipuli |
2rkl | Oliiviöljyä |
1tl | Suolaa |
1tl | Mustapippurirouhetta |
1 | Tuoretta korianteria |
- Seitan
- Laita kaikki ainekset taikinakulhoon.
- Sekoita 20 minuuttia taikinakoukun kanssa.
- Muotoile taikinasta kaksi palloa.
- Keitä isossa kattilassa 45-60 minuuttia.
- Jäähdytä.
- Siivuta.
- Paista pannulla rapeiksi.
- Paprikakastike
- Kuumenna kattila.
- Lisää oliiviöljy ja sipulit.
- Kuullota hetki.
- Lisää joukkoon tomaatti ja paprika.
- Kuullota vielä hetki.
- Lisää kattilaan vettä, sen verran että kasvikset peittyvät.
- Hauduta miedolla lämmöllä kasvikset kypsiksi.
- Soseuta.
- Keitä hetki kasaan tarvittaessa, jotta rakenteesta tulee kastikkeenomainen.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile paistettujen seitansiivujen kanssa.
- Revi päälle tuoretta korianteria.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.