Seitania paprikakastikkeessa
Hyvä ja proteiinipitoinen kasvisateria.
Seitan | |
3dl | Vettä |
0,5dl | Soijakastiketta |
0,5dl | Rypsiöljyä |
3dl | Gluteenijauhoja |
2,5dl | Vehnäjauhoja |
1dl | Kikhernejauhoja |
1tl | Suolaa |
1tl | Leivinjauhetta |
2tl | Paprikajauhetta |
Paprikakastike | |
2kpl | Närpiön Vihanneksen Suippopaprikaa |
3kpl | Valkosipulinkynttä |
2kpl | Närpiön Vihanneksen San Marzano tomaattia |
1kpl | Punasipuli |
2rkl | Oliiviöljyä |
1tl | Suolaa |
1tl | Mustapippurirouhetta |
1kourallinen | Tuoretta korianteria |
- Seitan
- Laita kaikki ainekset taikinakulhoon.
- Sekoita 20 minuuttia taikinakoukun kanssa.
- Muotoile taikinasta kaksi palloa.
- Keitä isossa kattilassa 45-60 minuuttia.
- Jäähdytä.
- Siivuta.
- Paista pannulla rapeiksi.
- Paprikakastike
- Kuumenna kattila.
- Lisää oliiviöljy ja sipulit.
- Kuullota hetki.
- Lisää joukkoon tomaatti ja paprika.
- Kuullota vielä hetki.
- Lisää kattilaan vettä, sen verran että kasvikset peittyvät.
- Hauduta miedolla lämmöllä kasvikset kypsiksi.
- Soseuta.
- Keitä hetki kasaan tarvittaessa, jotta rakenteesta tulee kastikkeenomainen.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile paistettujen seitansiivujen kanssa.
- Revi päälle tuoretta korianteria.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.