Shakshuka paprikalla ja kirsikkatomaateilla
Maukas kananmuna-annos Keski-idästä, sopii niin aamupalaksi kuin päivälliseksikin.

1kpl | Närpiön Vihanneksen punaista paprikaa |
1kpl | Närpiön Vihanneksen keltaista paprikaa |
1kpl | Punasipuli |
3kpl | Valkosipulinkynttä |
2rkl | Öljyä |
500g | Tomaattimurskaa |
1,5tl | Suolaa |
1,5tl | Roomankuminaa |
1tl | Paprikajauhetta |
1mm | Mustapippuria |
200g | Närpiön Vihanneksen kirsikkatomaattia |
4kpl | Kananmunaa |
Tuoretta korianteria tai persiljaa koristeluun |
- Paloittele paprika.
- Kuori ja leikkaa punasipuli ja valkosipuli.
- Paista suuressa paistinpannussa vapaavalintaisessa öljyssä muutaman minuutin.
- Kaada päälle tomaattimurska ja kaikki mausteet.
- Lisää myös kirsikkatomaatit kokonaisina.
- Tee neljä pientä ”kuoppaa” pannuun ja lisää kananmunat.
- Anna shakshukan kiehua kannen alla n 10 minuuttia.
- Keltuaiset saavat mielellään olla kermaisat.
- Koristele tuoreella korianterilla tai persiljalla ja tarjoile annos salaatin tai riisin kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.