Smördegsknyte
Passar såväl som mellanmål som tilltugg till middagen!

Ainesosat
4st | Smördegs-plattor, tinade |
1näve | Spenat, färsk |
1st | Schalottenlök, liten, eller vanlig gul lök |
Saften av 1/2 citron | |
1tsk | Honung |
Salt, svartpeppar | |
100g | Fetaosta |
2msk | Olivolja |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Jälkiruoat Alkupalat Välipalat Suolaiset leivonnaiset Lisukkeet |
Erikoisruokavalio | Laktoositon |
Kausi | BBQ Juhla Halloween Satokausi Kesä Vappu Arkiruoka |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | Alle 30 min 30-60 min |
Tee näin:
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Tvätta spenaten i kallt vatten, finstrimla, blanda med finskuren lök, citronsaft och honung.
- Salta och peppra efter behag.
- Rör med en gaffel ihop en tjock kräm av fetaost och olivolja.
- Halvera smördegsplattorna till kvadrater om 10x10 cm.
- Fördela fyllningen jämnt över smördegsplattorna, nyp ihop alla hörn så att det blir små knyten.
- Grädda knytena i muffinsform eller muffinspapper, i ca 12-15 minuter, tills de får en gyllenbrun färg.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.