Stekt ris med jordnötssmörsås

Ainesosat
2dl | Ris |
Grönsaker (lök, paprika, broccoli, blomkål, bönor, linser m.m.) | |
2msk | Sesamfrön |
1st | Färsk chili |
Färska örter | |
Olja för stekning | |
Jordnötssmörsås | |
1msk | Jordnötssmör |
1msk | Sesamolja |
0,5msk | Olivolja |
1st | Lime frukt, saften |
1msk | Soja |
1tsk | Chilisås |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Pääruoat |
Erikoisruokavalio | Kananmunaton Gluteeniton Laktoositon Maidoton |
Kausi | Satokausi Kesä Arkiruoka |
Vaikeusaste | Helppo ja nopea |
Valmistusaika | Alle 30 min |
Valmistustapa | Keitetty Paistettu |
Tee näin:
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Hacka grönsakerna. Värm stekpannan och tillsätt oljan.
- Tillsätt grönsakerna i stekpannan och fräs dem en liten stund.
- Tillsätt riset och lite olja om det behövs.
- Gör jordnötssmörsåsen genom att blanda alla ingredienser, smaka av och krydda vid behov.
- Portionera riset på tallrikarna. Tillsätt grönsakerna, färska örter, chili och sesamfrön ovanpå portionen.
- Servera med jordnötssmörsåsen.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.