Kasvisreseptit

Pizzasås av San Marzano -tomater

Tomater av sorten San Marzano är sötare och har en starkare smak än den traditionella tomaten. Dessutom har de mindre frön och mindre surhet.
(6)
(637)
Tulosta
4mskOlivolja
2stInhemsk schalottenlök
4stVitlöksklyftor
Röd chili (frivillig)
700gNärpes Grönsakers San Marzano -tomater
1tskSalt
0,5tskMald svartpeppar
1mskSocker
1krukaFärsk basilika
  1. Skär San Marzano-tomater i klyftor och kör dem i en mixer till puré. Hacka även schalottenlök och vitlöksklyftor. Lämna en vitlöksklyfta åt sidan.
  2. Hetta upp en gryta eller panna och tillsätt olivolja, hackad schalottenlök och tre hackade vitlöksklyftor.
  3. Fräs några minuter tills löken mjuknat lite. Krydda med salt och peppar. Du kan också lägga till hackad chili efter egen smak. Koka ytterligare ett par minuter.
  4. Tillsätt de mixade tomaterna. Koka under lock ca 20 minuter tills såsen är lagom tjock.
  5. Tänk på att pizzasåsen inte behöver vara för tjock utan den skall vara lätt flytande. Om tomaterna är särskilt saftiga kan du koka såsen utan lock så att överskottsvätskan avdunstar.
  6. Tillsätt socker och eventuellt salt och peppar efter smak. Koka ytterligare ett par minuter.
  7. Ta såsen från värmen och rör ner den hackade basilikan och den sista hackade råa vitlöksklyftan. Pizzasåsen är nu klar att använda!
S
:Satokausikalenteri
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(6)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.