Ugnsäppel
Ugnsäppel är jätte enkel efterrätt eller varför inte som tilltugg till kaffegästerna. Snabba att förbereda och ugnen sköter resten. Servera med grädde eller smaskig vaniljglass!

4st | Fasta röda äppel |
100g | Smör |
100g | Socker |
1dl | Havregryn |
1tsk | Malen kanel |
1tsk | Malen ingefära |
1tsk | Malen kardemumma |
1krm | Salt |
- Lägg ugnen på 160 grader.
- Tvätta äpplen och ta bort kärnhuset med en kärnurtagare.
- Blanda ihop de andra ingredienserna till fyllningen i en skål.
- Blanda ingredienserna genom att nypa ihop dem.
- Fyll äpplena med fyllning och lämna rikligt med fyllning på ytan.
- Lägg äpplena i en ugnsform.
- Grädda 30 minuter i ugn.
- Servera med grädde eller vaniljglass.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.