Glacerad ananas
Glacerad ananas med mascarponeskum.

Ingredienser
Glacerad ananas | |
1st | Ananas, stor |
1,5dl | socker |
Saften av 1 citron | |
0,5tsk | Kanel |
0,5tsk | Vaniljpulver |
Marscarponeskum | |
2dl | Vispgrädde |
200g | Mascarpone |
2tsk | Kokossocker |
Skal av 1/2 citron |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Efterrätter |
Specialkost | Glutenfri Äggfri Laktosfri |
Säsong | Fest Sommar Valborg |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Över 60 min 30-60 min |
Tillagningssätt | Ugn Kan göras på förhand |
Gör så här:
- Glacerad ananas
- Skala ananasen och skär i 8 skivor.
- Koka upp socker, citronsaften, kanel och vaniljpulver.
- Låt svalna något.
- Pensla ananasskivorna med sockerglacen.
- Grilljera i 250 gradig ugn 12-15 minuter eller tills ananasen fått en gyllenbrun yta.
- Servera med mascarponeskum samt färska bär.
- Mascarponeskum
- Vispa grädden till hårt skum.
- Blanda i mascarpone, kokossocker och citronskalet.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.