Kasvisreseptit

Glacerad ananas

Glacerad ananas med mascarponeskum.
(0)
(389)
Ingredienser
Tulosta
Glacerad ananas
1stAnanas, stor
1,5dlsocker
Saften av 1 citron
0,5tskKanel
0,5tskVaniljpulver
Marscarponeskum
2dlVispgrädde
200gMascarpone
2tskKokossocker
Skal av 1/2 citron
Portioner
Kategorier
Maträtt
Efterrätter
Specialkost
Glutenfri
Äggfri
Laktosfri
Säsong
Fest
Sommar
Valborg
Svårighetsgrad
Enkelt
Tillredningstid
Över 60 min
30-60 min
Tillagningssätt
Ugn
Kan göras på förhand
Gör så här:
  1. Glacerad ananas
  2. Skala ananasen och skär i 8 skivor.
  3. Koka upp socker, citronsaften, kanel och vaniljpulver.
  4. Låt svalna något.
  5. Pensla ananasskivorna med sockerglacen.
  6. Grilljera i 250 gradig ugn 12-15 minuter eller tills ananasen fått en gyllenbrun yta.
  7. Servera med mascarponeskum samt färska bär.
  8. Mascarponeskum
  9. Vispa grädden till hårt skum.
  10. Blanda i mascarpone, kokossocker och citronskalet.
JL
Din kock:Jens LindstedtFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.