Tomaatti- ja vuohenjuustopiirakka
Hyvä piirakka tomaatilla, vuohenjuustolla ja basilikalla alkukesän lounaaksi!
Pohja: | |
6.5-7dl | Vapaavalintaisia jauhoja |
1dl | Vettä |
0,5dl | Oliiviöljyä |
0,5tl | Suolaa |
Täyte: | |
3kpl | Närpiön Vihanneksen Tomaattia |
200g | Närpiön Vihanneksen Oransseja Helmitomaatteja |
1pieni | Punasipuli |
180g | Vuohenjuusto |
Munamaito: | |
3kpl | Kananmunaa |
2dl | Vapaavalintaista kermaa |
1dl | Hienonnettua tuoretta basilikaa |
1,5tl | Suolaa |
0,75tk | Mustapippuria |
- Pohja
- Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteiseksi.
- Sekoita jauhot, vesi, oliiviöljy ja suola kulhoon.
- Voitele vuoka oliiviöljyllä ja painele siihen taikina.
- Täyte:
- Leikkaa tomaatit, Snäxi-tomaatit ja vuohenjuusto paloiksi.
- Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi.
- Levitä tomaatit ja punasipuli vuoalle ja lopuksi vuohenjuusto.
- Munamaito:
- Hienonna basilika.
- Sekoita kananmunat, kerma, bailika, suola ja pippuri haarikalla kulhossa.
- Kaada munamaito piirakan päälle.
- Paista uunin keskitasolla 45 minuuttia.
- Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
- Vinkki! Jotta saat pohjasta gluteenittoman voit käyttää 3dl kikhernejauhoja ja 3.5dl mantelijauhoja.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.