Tomaatti- ja vuohenjuustopiirakka
Hyvä piirakka tomaatilla, vuohenjuustolla ja basilikalla alkukesän lounaaksi!

Pohja: | |
6.5-7dl | Vapaavalintaisia jauhoja |
1dl | Vettä |
0,5dl | Oliiviöljyä |
0,5tl | Suolaa |
Täyte: | |
3kpl | Närpiön Vihanneksen Tomaattia |
200g | Närpiön Vihanneksen Oransseja Helmitomaatteja |
1pieni | Punasipuli |
180g | Vuohenjuusto |
Munamaito: | |
3kpl | Kananmunaa |
2dl | Vapaavalintaista kermaa |
1dl | Hienonnettua tuoretta basilikaa |
1,5tl | Suolaa |
0,75tk | Mustapippuria |
- Pohja
- Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteiseksi.
- Sekoita jauhot, vesi, oliiviöljy ja suola kulhoon.
- Voitele vuoka oliiviöljyllä ja painele siihen taikina.
- Täyte:
- Leikkaa tomaatit, Snäxi-tomaatit ja vuohenjuusto paloiksi.
- Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi.
- Levitä tomaatit ja punasipuli vuoalle ja lopuksi vuohenjuusto.
- Munamaito:
- Hienonna basilika.
- Sekoita kananmunat, kerma, bailika, suola ja pippuri haarikalla kulhossa.
- Kaada munamaito piirakan päälle.
- Paista uunin keskitasolla 45 minuuttia.
- Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
- Vinkki! Jotta saat pohjasta gluteenittoman voit käyttää 3dl kikhernejauhoja ja 3.5dl mantelijauhoja.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.