Tomaattikeitto tuoreista tomaateista
Tarjoile alkuruoaksi tai pääruoaksi hyvä leivän kera.
1kpl | Keltasipuli |
2kpl | Valkosipulinkynttä |
1kpl | porkkana |
0,5dl | Extra virgin oliiviöljyä |
1kg | Kypsiä kotimaisia tomaatteja |
4dl | Vettä |
0,5kpl | Kasvisliemikuutio |
0,5dl | Valkoviiniä |
1rkl | Sokeria |
2rkl | Tomaattipyrettä |
2tl | kuivattua basilikaa |
0,5dl | Kuohukermaa |
Suolaa | |
Mustapippuria | |
Tarjoiluun | |
Kuivattua sipulia | |
Raastettua parmesaanijuustoa |
- Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.
- Leikkaa tomaatit lohkoiksi.
- Kuumenna kattilassa oliivi öljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.
- Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.
- Lisää tomaatit, vesi, kasvisliemi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.
- Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.
- Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.
- Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile kuivatun sipulin ja raastetun parmesaanijuuston kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.