Tomat-avokadosallad med havsalger
Havsalger är en omtyckt råvara just nu – pröva djärvt olika sorter – med sin starka smak passar de utmärkt tillsammans med olika sorter av syrliga och fräscha tomater.

500g | Tomat mix, olika sorters tomater |
1dl | Vinägrett (se recept) |
2st | Avokador |
2dl | Fänkolsstjälkar |
1dl | Havsalger, torkade |
- Skölj och skär de olikfärgade tomaterna till passliga munsbitar.
- Dela och kärna ur avokadon samt skär den i tärningar.
- Om inte fänkolen är i säsong så går det lika bra att använda dill.
- Sätt havsalgerna i blöt i kallt vatten.
- Blanda ingredienserna i en skål och låt dem ta smak en kvart, servera.
- Om du vill kan du ha i havsalger: dulse- och noriflingor lämpar sig utmärkt – och därmed också wakame, den är lätt att få tag på!
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.