Kasvisreseptit

Vitlöks-sesam-chililinser

Servera med nudlar eller ris. Gör en större mängd, för denna rätt passar bra att förvara och äta som lunch nästa dag.
(0)
(52)
Tulosta
1pktFörkokta linser, gröna
3stVitlöksklyftor
1stMorot, stor
2stBroccoli knoppar
1tskChiliflingor
1tskIngefära, färsk
2mskOlja för stekning
Sås
1tskSesamolja
1,5mskSoja
0,5stCitron, saften
Svartpeppar
Tillbehör
Groddar
Färska örter, basilika, mynta, koriander, bladpersilja
Ris eller nudlar
  1. Hacka vitlök, morot, ingefäran och broccolin.
  2. Sätt ris/nudlar att koka.
  3. Sätt olja i stekpannan och värm till medelvärme.
  4. Sätt i vitlök, morot, broccoli, chiliflingorna och ingefäran.
  5. Häll av linserna och tillsätt dem i stekpannan.
  6. Tillsätt sesamolja, soja, citronsaft och svartpeppar.
  7. Blanda och stek på svag värme i ca 10 minuter.
  8. Sätt det färdiga riset på ett serveringsfat, tillsätt lins-grönsaksblandningen.
  9. Dekorera med groddar och färska örter.
  10. Man kan vid behov tillsätta soja och citronsaft enligt smak.
AP
:Anne Pfitzner
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.