Vitlöks-sesam-chililinser
Servera med nudlar eller ris. Gör en större mängd, för denna rätt passar bra att förvara och äta som lunch nästa dag.

1pkt | Förkokta linser, gröna |
3st | Vitlöksklyftor |
1st | Morot, stor |
2st | Broccoli knoppar |
1tsk | Chiliflingor |
1tsk | Ingefära, färsk |
2msk | Olja för stekning |
Sås | |
1tsk | Sesamolja |
1,5msk | Soja |
0,5st | Citron, saften |
Svartpeppar | |
Tillbehör | |
Groddar | |
Färska örter, basilika, mynta, koriander, bladpersilja | |
Ris eller nudlar |
- Hacka vitlök, morot, ingefäran och broccolin.
- Sätt ris/nudlar att koka.
- Sätt olja i stekpannan och värm till medelvärme.
- Sätt i vitlök, morot, broccoli, chiliflingorna och ingefäran.
- Häll av linserna och tillsätt dem i stekpannan.
- Tillsätt sesamolja, soja, citronsaft och svartpeppar.
- Blanda och stek på svag värme i ca 10 minuter.
- Sätt det färdiga riset på ett serveringsfat, tillsätt lins-grönsaksblandningen.
- Dekorera med groddar och färska örter.
- Man kan vid behov tillsätta soja och citronsaft enligt smak.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.