Bataattisalaatti
Jouluinen salaatti bataatin, viherkaalin, puolukan, päärynän ja kermaisen tahinikastikkeen kanssa.

500g | Bataattia |
1rkl | Oliiviöljyä |
0tl | Yrttisuolaa |
1tl | Timjamia |
1tl | Rosmariinia |
1mm | Mustapippuria |
100g | Viherkaalia |
2kpl | Kypsää päärynää |
250g | Närpiön Vihanneksen kirsikkatomaattia |
1dl | Sulatettuja puolukoita |
1dl | Pekaanipähkinöitä |
2rkl | Tahinia (seesamtahnaa) |
1dl | Kermaista kookosmaitoa |
- Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen.
- Huuhtele bataatti huolellisesti ja leikkaa paloiksi.
- Aseta leivinpaperille varustetulle pellille ja valuta päälle öljyä ja mausta yrttisuolalla, timjamilla, rosmariinilla ja ripauksella mustapippuria.
- Paahda uunissa 25 minuuttia.
- Huuhtele ja revi viherkaali pieniin paloihin.
- Huuhtele myös päärynät ja kirsikkatomaatit ja leikkaa paloiksi.
- Sekoita tahini ja kookosmaito haarukalla pienemässä kulhossa ja aseta sivuun.
- Sekoita yhteen viherkaali, kirsikkatomaatit, paahdettu bataatti, puolukat ja pekaanipähkinät isoon salaattikulhoon.
- Koristele päärynöillä.
- Tarjoile tahiinikastikkeen kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.