Kasvisreseptit

Blinit

Blinit, joka on hapan venäläinen viljatattarilätty, joka tarjoillaan usein kalarommin, sipulin ja smetanan kera. Tässä reseptissä tehtiin sen sijaan kasvissose, joka maustettiin punasipulilla ja kapriksella. Kasvista ja sitä paitsi todella edullinen ilman että tarvitsee vaikuttaa makuelämykseen!
(0)
Tulosta
Blinit
4gKuivahiivaa
2,5dlMaitoa, 42 astetta
1,5dlTattarijauhoja
1dlVehnäjauhoa
0,75dlKermaviiliä
1kplKananmunankeltuainen
1kplKananmunanvalkuainen
Voita paistamiseen
Kasvisseos kapriksella
0,5kplNärpiön Vihanneksen Suippopaprikaa
5Kesäkurpitsaa, pala
1kplPunasipuli, pieni
1rklKaprista
1nippuPersiljaa
1dlRanskankermaa
Suolaa, mustapippuria
  1. Blinit
  2. Sekoita hiiva haaleaan maitoon.
  3. Lisää jauhot, kermaviili, kananmunankeltuainen ja suolaa.
  4. Vatkaa taikina tasaiseksi.
  5. Anna nousta vähintään puoli tuntia.
  6. Sekoita sillä aikaa kananmunavalkuaisen kovaksi.
  7. Sekoita se varovaisesti taikinaan.
  8. Paista taikina pienessä määrässä voita lettu- tai blinipannussa.
  9. Kasvisseos kapriksella
  10. Pese kasvikset.
  11. Leikkaa ne niin pieniksi kuutioiksi kuin mahdollista.
  12. Hienonna persilja ja sekoita ranskankerman sekä kasvisten kanssa.
  13. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  14. Tarjoile blinit heti paistamisen jälkeen seoksen kanssa.
  15. Sirota mielellään rapeita ituja tai salaattiversoja.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.