Crème Ninon
Klassinen, elegantti, sileä hernekeitto, joka saa uniikin vaahtonsa sekä happamuutensa kuohuviinistä, joka lisätään juuri ennen tarjoilua.
100g | Salottisipulia, paloissa |
0,25ruukkua | Persiljaa |
20g | Voita |
7dl | Vettä |
2kpl | Kasvisliemikuutiota |
400g | Herneitä, pakaste |
2dl | Kuohuviiniä tai alkoholitonta kuohuviiniä |
150g | Crème Fraiche |
- Kuori salottisipulit, leikkaa paloiksi.
- Kuullota salottisipulit ja persilja voissa kattilassa, kaada päälle vesi sekä liemikuutiot ja keitä 10 minuuttia.
- Kaada herneet päälle ja koka 2-3 minuuttia.
- Nosta kattila levyltä, lisää 2dl kuohuviiniä sekä creme fraiche ja sekoita keitto vaahtoavaksi ja sileäksi. Kannusekoitinta suosittelen mutta sauvasekoitin käy myös.
- Tarjoile sellaisenaan tai mahdollisesti muutamalla pisaralla hyvää öljyä, esim avokadoöljyä.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.