Kasvisreseptit

Focaccia

Aah, focaccia! Focaccia on melkein lapsellisen hyvää kun se tulee juuri uunista savuavan lämpimine tomaatteineen, kun päälle vielä kaataa hiukan oliiviöljyä ja tuntee rouskunnan sormisuolasta. Tarjoile lämpimänä sileällä ja kermaisella fetajuustotahnalla!
(0)
Tulosta
Focaccia
3dlVettä, haaleaa
1dlOliiviöljyä
0,5Hiivaa, 25g
2rklHunajaa
1rklSormisuolaa
7dlVehnäjauhoja
2rklOliiviöljyä
0,5#SNÄXI Helmitomaatteja
Tuoretta rosmariinia
Sormisuolaa
Fetajuustotahna
200gFetajuustoa tai salaattijuustoa
3rklOliiviöljyä
2rklVettä
  1. Focaccia
  2. Sekoita hiiva haaleaan veteen (37 astetta).
  3. Sekoita sen jälkeen joukkoon oliiviöljy, hunaja sekä sormisuola.
  4. Sekoita joukkoon jauhot, vähän kerrallaan, vaivaa taikinaa käsin muutaman minuutin ajan.
  5. Tämän jälkeen anna kohota leivontapyyhkeen alla, kunnes taikina on kaksinkertainen.
  6. Jauhoa leivin alusta ja työstä varovasti taikina n 25x35 cm kokoiseksi.
  7. Laita jälleen pyyhkeen alle ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
  8. Aseta uuni 225 asteeseen.
  9. Kohoamisen jälkeen paina taikinaan reikiä sormilla.
  10. Paina reikiin puolitettuja helmitomaatteja, kosteuta oliiviöljyllä, lisää sormisuola ja leikkaa päälle tuoreita yrttejä.
  11. Paista 12-14 minuuttia kunnes focaccia saa hienon värin.
  12. Fetajuustotahna
  13. Pyöräytä kaikki ainekset pienessä tehosekoittimessa tai jos et halua välttämättä niin sileää niin murskaa kaikki haarukalla kulhoon.
  14. Salaattijuustolla mausta tulee miedompi ja jos haluat voimakkaamman maun niin käytä aitoa fetajuustoa.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.