Grillattu portabello
Enemmän luksusta vegaani maanantaihin! Tarjoile grillattu portabellosieni soijasiirapilla, perunapyreen ja ihanan vihreiden vihannesten kanssa!

Grillatut portabellot | |
4-6kpl | Portabelloa, isoa |
1kpl | Solo valkosipuli |
0,5ruukkua | Timjamia, tuoretta |
1kpl | Sitruuna |
4rkl | Oliiviöljyä |
Sormisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria | |
Soijasiirappi | |
1dl | Soijaa |
2rkl | Seesamöljyä |
2rkl | Seesamisiemeniä |
1dl | Vettä |
1dl | Sokeria |
- Grillattua portabelloa
- Kuori ja hienonna valkosipuli.
- Laita kulhoon.
- Hakkaa timjami hienosti ja lisää yhdessä sitruunakuoren ja -mehun, öljyn, suolan ja vastajauhetun mustapippuri.
- Sekoita hyvin.
- Leikkaa pois alin osa sienten jaloista, leikkaa sienet puoliskoiksi tai neljännesosiin jalan keskeltä.
- Marinoi puoliskot sekoituksessa vähintään 15 minuuttia, mielellään kauemmin.
- Grillaa sienet kunnes sinulla on hieno grillikuvio kaikilla puolilla sientä.
- Soijasiirappi
- Keitä kaikki ainekset, kunnes ovat koostumukseltaan siirapin tapaisia, voit kokeilla kylmälle metallipinnalle, jos koostumus on oikea.
- Anna jäähtyä.
- Pidä lämpöisenä ja tarjoile yhdessä grillattujen sienten kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.