Grillattu portabello
Enemmän luksusta vegaani maanantaihin! Tarjoile grillattu portabellosieni soijasiirapilla, perunapyreen ja ihanan vihreiden vihannesten kanssa!
Grillatut portabellot | |
4-6kpl | Portabelloa, isoa |
1kpl | Solo valkosipuli |
0,5ruukkua | Timjamia, tuoretta |
1kpl | Sitruuna |
4rkl | Oliiviöljyä |
Sormisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria | |
Soijasiirappi | |
1dl | Soijaa |
2rkl | Seesamöljyä |
2rkl | Seesamisiemeniä |
1dl | Vettä |
1dl | Sokeria |
- Grillattua portabelloa
- Kuori ja hienonna valkosipuli.
- Laita kulhoon.
- Hakkaa timjami hienosti ja lisää yhdessä sitruunakuoren ja -mehun, öljyn, suolan ja vastajauhetun mustapippuri.
- Sekoita hyvin.
- Leikkaa pois alin osa sienten jaloista, leikkaa sienet puoliskoiksi tai neljännesosiin jalan keskeltä.
- Marinoi puoliskot sekoituksessa vähintään 15 minuuttia, mielellään kauemmin.
- Grillaa sienet kunnes sinulla on hieno grillikuvio kaikilla puolilla sientä.
- Soijasiirappi
- Keitä kaikki ainekset, kunnes ovat koostumukseltaan siirapin tapaisia, voit kokeilla kylmälle metallipinnalle, jos koostumus on oikea.
- Anna jäähtyä.
- Pidä lämpöisenä ja tarjoile yhdessä grillattujen sienten kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.