Kasvisreseptit

Grillatut vihannekset

Sopii miltei mihin tarjoiluun tahansa, välimerellinen tuulenpuuska virtaa ylitse, kun tämä maistuva salaatti asetetaan esille buffapöytään.
(0)
Tulosta
Vihannekset:
1kplKeltainen paprika
2kplNärpiön Vihanneksen Suippopaprikaa
0,5kplKesäkurpitsaa
0,5Parsaa, n 250g
6kplKevätsipulia
0,5dlOliiviöljyä
Sormisuolaa
Mustapippuria
Gremolata:
0,5Timjamia
0,5Basilikaa
1kplKevätsipuli, vihreä osa joka jäi vihanneksista
1kplSitruuna, kuori siitä
1dlOliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
Tarjoiluun:
200Mozzarellaa vedessä
  1. Vihannekset:
  2. Pese vihannekset, leikkaa paprikat suuriin paloihin, jotka ovat helppoja grillata, myös kesäkurpitsa.
  3. Leikkaa vihreä osa kevätsipulista, valkoinen ja vaaleanvihreä osa (n 10 cm:n pala) grillataan ja vihreä jätetään gremolataan myöhempään vaiheeseen.
  4. Laita kaikki vihannekset lautaselle ja valuta päälle oliiviöljyä, sormisuolaa ja mustapippuria.
  5. Grillaa paprikat keskilämpöisellä grillipannulla tai grillillä, grillaa parsa ja kevätsipuli oikein kuumalla.
  6. Anna vihannesten jäähtyä, tee sillä välin gremolata.
  7. Gremolata:
  8. Hienonna yrtit sekä kevätsipulin vihreä osa, raasta joukkoon sitruunan kuori.
  9. Laita kaikki yrtit, kevätsipulit ja sitruunankuori mortteliin tai pieneen mikseriin.
  10. Kaada päälle öljyä ja sekoita hyvin, mausta suolalla ja pippurilla.
  11. Anna mielellään vettyä hetken.
  12. Tarjoilu:
  13. Aseta vadille: vuorottele vihannekset, gremolata ja mozzarella, laita mielellään päälle vähän tuoreita yrttejä ja salaattiversoja.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.