Kasvisreseptit

Grönsakspuresoppa på rostade grönsaker

Mjuk och len soppa på batat och goda grönsaker.
(0)
(1360)
Ainesosat
Tulosta
2stBatat, stora
0,25stBlomkål
1stFänkol, små
8stVitlöksklyftor
3mskOlivolja
5dlVatten
1stGrönsaksbuljongtärning
4dlGrädde
Torkad timjan
Rökt paprikapulver
Salt
Svartpeppar
Rågkrutonger:
3bitarRågbröd
2mskOlivolja
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji
Alkupalat
Pääruoat
Keitot
Erikoisruokavalio
Kananmunaton
Kausi
Halloween
Satokausi
Kesä
Vappu
Arkiruoka
Vaikeusaste
Vähän vaativampi
Valmistusaika
Yli 60 min
Valmistustapa
Keitetty
Uunissa
Tee näin:
  1. Skala och grovhacka grönsakerna, alla förutom vitlöksklyftorna som rostas hela.
  2. Sprid ut grönsakerna på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  3. Häll över olivolja och krydda enligt smak.
  4. Rosta grönsakerna i ugnen i 200 grader i ca 40 minuter eller så länge att grönsakerna är mogna
  5. Tillred rågkrutongerna. Skär rågbröden i fina fyrkanter.
  6. Värm stekpannan och tillsätt olja och rågbrödsbitarna. Stek tills bitarna är krispiga.
  7. Ta ut de mjuka grönsakerna ur ugnen och sätt dem i en kastrull.
  8. Tillsätt vatten och grönsaksbuljongen i kastrullen och kör med en stavmixer.
  9. Låt koka och tillsätt sedan grädden. Låt koka ännu i ca 10 minuter på mild värme, smaka av och krydda vid behov.
  10. Servera soppan med rågkrutongerna.
AP
Kokkisi oli:Anne PfitznerSeuraa kokkia
Jaa
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.