Grönsakspuresoppa på rostade grönsaker
Mjuk och len soppa på batat och goda grönsaker.

Ainesosat
2st | Batat, stora |
0,25st | Blomkål |
1st | Fänkol, små |
8st | Vitlöksklyftor |
3msk | Olivolja |
5dl | Vatten |
1st | Grönsaksbuljongtärning |
4dl | Grädde |
Torkad timjan | |
Rökt paprikapulver | |
Salt | |
Svartpeppar | |
Rågkrutonger: | |
3bitar | Rågbröd |
2msk | Olivolja |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Alkupalat Pääruoat Keitot |
Erikoisruokavalio | Kananmunaton |
Kausi | Halloween Satokausi Kesä Vappu Arkiruoka |
Vaikeusaste | Vähän vaativampi |
Valmistusaika | Yli 60 min |
Valmistustapa | Keitetty Uunissa |
Tee näin:
- Skala och grovhacka grönsakerna, alla förutom vitlöksklyftorna som rostas hela.
- Sprid ut grönsakerna på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
- Häll över olivolja och krydda enligt smak.
- Rosta grönsakerna i ugnen i 200 grader i ca 40 minuter eller så länge att grönsakerna är mogna
- Tillred rågkrutongerna. Skär rågbröden i fina fyrkanter.
- Värm stekpannan och tillsätt olja och rågbrödsbitarna. Stek tills bitarna är krispiga.
- Ta ut de mjuka grönsakerna ur ugnen och sätt dem i en kastrull.
- Tillsätt vatten och grönsaksbuljongen i kastrullen och kör med en stavmixer.
- Låt koka och tillsätt sedan grädden. Låt koka ännu i ca 10 minuter på mild värme, smaka av och krydda vid behov.
- Servera soppan med rågkrutongerna.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.