Helppo pastakastike tuoreista tomaateista
Paras lopputulos syntyy pehmeistä tomaateista. Nappaa kaupasta tomaatteja reilusti, jätä kypsymään huoneenlämpöön ja valmista helppo pastakastike.
8kpl | Närpiön Vihanneksen tomaattia pilkottuna |
1rasia | Närpiön Vihanneksen Dunne tomaatti (230 g) |
4kpl | Valkosipulinkynsiä hienonnettuna |
2rkl | Öljyä |
1ruukku | Tuoretta oreganoa |
0,5tl | Suolaa |
0,5tl | Pippuria |
0,5tl | Sokeria |
400g | Kuivapasta (esim. gnocchi) |
1ruukku | Tuoretta basilikaa |
- Lisää öljyä laakeaan pannuun. Lisää kuorittu ja hienonnettu valkosipuli ja kuullota miedolla lämmöllä, kunnes valkosipuli on pehmentynyt.
- Lisää sekaan pilkotut tai käsin murskatut tomaatit ja Dunne-tomaatit kokonaisina. Anna hautua ilman kantta 15 minuuttia keskilämmöllä.
- Lisää hienonnettu tuore oregano kastikkeen joukkoon. Jatka hauduttamista miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia, kunnes tomaattien neste on haihtunut ja kastike on paksuuntunut.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää halutessasi sokeria, joka korostaa tomaatin täyteläisyyttä.
- Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisesti sillä aikaa kun tomaattikastike hautuu.
- Tarjoile pastakastike kypsennetyn gnocchipastan kanssa, koristele tuoreella basilikalla.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.