Japanilaista grillattua munakoisoa ja dengaku-kastike
Japanilaistyylinen helppo ja nopea alkuruoka tai lisuke, jossa pääosassa munakoiso ja simppeli makea marinadi. Voit halutessasi tehdä ruuasta täyttävämpää juuston avulla

2Kpl | Munakoisoa |
3Rkl | Öljyä (oliivi- tai rypsiöljy) |
80G | Juustoraastetta (halutessasi) |
3Rkl | Sesamöljyä |
4Rkl | Miriniä |
4Rkl | Misotahnaa |
2-3Rkl | Vettä |
4Tl | Sokeria tai fariinisokeria |
- Valmista dengaku-kastike kuumentamalla ainekset (misotahna, mirin, vesi ja sokeri) kattilassa. Ei tarvitse kiehauttaa. Siirrä sivuun odottamaan.
- Halkaise munakoisot ja tee pintaan ristiviillot
- Esipaista munakoisot pannulla öljyssä kummaltakin puolelta 5-10 min
- Siirrä koisot uunivuokaan halkaistu pinta ylöspäin
- Sivele munakoisojen päälle dengaku-kastike (voit lisätä myös juustoraastetta, esim. emmental tai mozzarella)
- Siirrä munakoisot 200°C uuniin 5-10 min, kunnes pehmeitä (ja juusto sulanut)
- Tarjoile heti
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.