Kasvisreseptit

Kanttarelliohratto

Perinteisen italialaisen sienirisoton suomalainen versio on kanttarelliohratto joka ei ollenkaan kalpene alkuperäisreseptin rinnalla. Kullankeltaiset kanttarellit tunnistaa kehnompikin sienestäjä mutta paremman suunnistusvaiston puutteessa käy nappaamassa saalis marketin hevi-osastolta.
(0)
Tulosta
2dlOhrahelmiä (esim. Torino)
2-3rklRypsiöljyä
1Sipuli
3rklKasvis- tai sienifondia
1Vettä
1Valkoviiniä
400gTuoreita kanttarelleja
Voita
150gRanskankermaa
1dlVoimakasta juustoa raasteena
Timjamia
Ruohosipulia
Suolaa
Pippuria
  1. Kuullota ohrahelmiä ja sipulia pannulla pari minuuttia.
  2. Sekoita kasvis/sienifondista ja kuumasta vedestä liemi, kaada sitä pienissä erissä pannulle.
  3. Neste saa pulputella rauhallisesti joten hellaa kannattaa pitää keskilämmöllä.
  4. Sekoittele koko ajan, kun neste näyttää haihtuvan pannulta sitä voi taas kaataa lisää.
  5. Lisää viini ja jatka keittämistä kunnes ryynit alkavat pehmetä ja olet käyttänyt kaiken liemen.
  6. Samaan aikaan ehdit pilkkoa kanttarellit ja kuullottaa niitä voissa.
  7. Lisää paistetut kanttarellit ohraton sekaan.
  8. Sekoita joukkoon ranskankerma.
  9. Mausta ohratto suolalla ja pippurilla sekä yrteillä.
  10. Lopuksi lisää vielä juustoraaste ja anna sen sulaa.
  11. Ohrattoon sopii niin perinteinen Parmesan kuin muutkin kovat kypsytetyt juustot.
AV
:Aija Vuorijärvi
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.