Kasvissosekeitto paahdetuista kasviksista
Suussa sulava kasviskeitto joka sopii sekä juhlaan että arkeen.

2kpl | Bataattia, isoa |
0,25kpl | Kukkakaalia |
1kpl | Fenkoli, pieni |
8kpl | Valkosipulinkynttä |
3rkl | Oliiviöljyä |
5dl | Vettä |
1kpl | Kasvisliemikuutio |
4dl | Kuohukermaa |
Kuivattua timjamia | |
Savupaprika | |
Suola | |
Mustapippuri | |
Ruiskrutongit: | |
3palaa | Ruisleipää |
2rkl | Oliiviöljyä |
- Kuori ja paloittele kasvikset, paitsi valkosipulinkynnet jotka paahdetaan kokonaisina.
- Levitä kasvikset leivinpaperille uunipellille.
- Ripottele kasvisten päälle oliiviöljyä ja mausteita maun mukaan.
- Paahda kasviksia uunissa 200 asteessa n. 40 min tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Valmista ruiskrutongit. Viipaloi ruisleivät pieniksi kuutioiksi.
- Lämmitä paistinpannu ja lisää pannulle öljy sekä ruisleipäpalat. Paahda kunnes leipäpalat ovat rapeita.
- Ota kypsät kasvikset uunista ja nosta ne kattilaan. Lisää kattilaan vesi, kasvisliemi ja soseuta kasvikset.
- Kiehauta ja lisää kuohukerma.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä vielä n. 10 minuuttia, maista ja mausta lisää jos tarve.
- Tarjoile keitto ruiskrutonkien kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.