Uunissa paistettu keltajuuri kypsennetyllä vuohenjuustolla
” Al dente” paistettu keltajuuri tarjoiltuna yhdessä voimakkaan ja kypsennetyn vuohenjuusto sekä tuoreiden värikkäiden salaattiversojen kera.

500g | Keltajuurta |
100g | Voita |
1rkl | Hunajaa |
1kpl | Solo valkosipuli |
4oksaa | Rosmariinia |
Vuohenjuustoa | |
Salaatti versot, mimis |
- Lämmitä kiertoilmauuni 150 asteiseksi.
- Kuori keltajuurekset ja leikkaa pois loput varresta, puolita ja leikkaa lohkoiksi.
- Pienennä valkosipuli ja rosmariini karkeasti.
- Sulata voi uuninkestävällä paistinpannulla, lisää hunaja, rosmariini ja valkosipuli, ruskista nopeasti.
- Käännä keltajuuret voisekoituksessa, siirrä kokopaistinpannu uuniin ja paista 150 asteessa n 45 minuuttia kunnes juuret ovat pehmenneet.
- Anna jäähtyä, tarjoile alkupalana tai buffassa yhdessä murustetun vuohenjuuston ja salaattiversojen kera.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.