Kermainen linssikeitto ja juustoiset pestoleivät
Aivan mahtava keitto, joka sopii alkuruoaksi tai pääruoaksi. Tarjoile basilikan sekä ranskankerman ja vastapaistetun pestoleivän kanssa. #villinävegeen #kasvisreseptit
Linssikeitto | |
5kpl | Valkosipulinkynttä |
1kpl | Sipuli |
2rkl | Ruokaöljyä |
1rkl | Sipulijauhetta |
2rkl | Kuivattua timjamia |
2rkl | Mustapippuria |
0,5rkl | Paprikamaustetta |
1kpl | Kasvisliemikuutio |
1dl | Vettä |
400g | Tomaattimurskaa |
4dl | Punaisia linssejä, esikeitettyjä |
1rkl | Valkoviinietikkaa |
1tl | Ruskeaa sokeria |
2dl | Ruokakermaa |
Tarjoiluun: | |
Tuoretta basilikaa | |
Ranskankermaa | |
Juustoiset pestoleivät: | |
4palaa | Täysjyväleipää |
4rkl | Pestoa |
200g | Juustoraastetta |
- Lämmitä kattilassa öljy ja lisää sipulit, kuullota niitä hetki.
- Lisää kattilaan mausteet ja sekoittele muutama minuutti.
- Lisää kattilaan kasvisliemikuutio ja vesi.
- Lisää kattilaan tomaattimurska, etikka, sokeri ja kerma.
- Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä n. 15–20 minuuttia.
- Valmistele leivät. Levitä jokaiselle leivälle 1 rkl pestoa ja ripottele päälle juustoraaste.
- Paahda grillivastuksen alla n. 5 minuuttia.
- Lisää lopuksi keittoon linssit, kiehauta ja tarjoile basilikan sekä ranskankerman kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.