Kokonaisena kypsennetty kukkakaali
Lisukkeeksi pääruuan kanssa tai lounaaksi.
2kpl | Kukkakaalia, pientä |
Mauste öljy: | |
1,25dl | Oliiviöljyä |
4kpl | Kevätsipulia |
1kpl | Sitruuna, mehu sekä kuori |
1tl | Sokeria |
Suolaa | |
Mustapippuria | |
Oatgurt-kastike: | |
1dl | Oatgurt |
0,5dl | Mauste öljystä |
Tarjoiluun: | |
Babypinaattia tai vuonankaalia | |
Setrin pähkinöitä paahdettuja |
- Aseta uuni 200 asteeseen.
- Leikkaa kukkakaalista juuri sekä varsilehdet pois, aseta uunipellille.
- Sekoita mauste öljyn kaikki ainekset sileäksi öljyksi.
- Käytä noin 2/3 kukkakaalin peittämiseen ja säästä loput.
- Paista kukkakaali uunissa n 25 minuuttia kunnes se on saanut väriä ja pehmennyt.
- Anna jäähtyä hetken, leikkaa kimpuiksi ja tarjoile babypinaatin, oatgurtin sekä paahdettujen setrin pähkinöiden kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.