Krispig vitlöksbataat

Ainesosat
NaN-1 | Batat |
0,5dl | Olivolja |
3 | Vitlöksklyftor |
0.5-1dl | riven parmesanost |
Svartpeppar | |
färska örter eller vårlök |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Alkupalat Pääruoat Välipalat Lisukkeet |
Erikoisruokavalio | Kananmunaton Gluteeniton |
Kausi | BBQ Halloween Satokausi Kesä Vappu Arkiruoka |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | Alle 30 min |
Valmistustapa | Uunissa |
Tee näin:
- Skala bataten
- Skär bataten i ca 2 cm tjocka skivor.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Rada ut batatskivorna på ugnsplåten och grädda i ca 20 minuter tills de är mjuka.
- Mosa mitten av batatskivorna eller riv det med gaffel så att det blir mos.
- Blanda olivolja och vitlök.
- Sätt vitlöksoljan på den mosade delen av batatskivorna.
- Strö över riven parmesanost.
- Rosta i ugn i ca 5-10 minuter så att osten får en fin färg och bataten blir krispiga.
- Dekorera med färska örter så som basilika och krydda med malen svartpeppar.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.