Kukkakaalicurryä
Jätä chili pois niin tämä soveltuu aika hyvin myös lapsille!
800g | Kukkakaali |
1kpl | Valkosipulinkynsi |
Kotimainen punainen chili | |
1,5rkl | Curry |
0,5tl | Kurkumaata |
50g | Voita |
1rkl | Vehnäjauhoja |
1,5kpl | Liemikuutiota |
3dl | Vettä |
2,5dl | Ruokakermaa, 15% |
Jauhettua valkopippuria | |
ruohosipuliruukku | |
Suolaa | |
1kpl | Kukkakaali |
- Hienonna salottisipuli ja valkosipuli.
- Puolita chili pituussuunnassa ja poista siemenkota, hienonna pieniksi kuutioiksi.
- Kuullota vihannekset yhdessä curryn ja kurkumaan kanssa voissa kattilassa.
- Puuteroi vehnäjauholla ja kuullota sekin pienen hetken.
- Kaada päälle vesi ja lisää liemikuutio, lisää ruokakerma ja anna kiehua hiljaa n 10-15 minuuttia.
- Leikkaa sillä aikaa kukkakaali kimpuiksi, puolita tai leikkaa isot kimput neljäsosiin, keitä 5 minuuttia suolatussa vedessä.
- Sekoita kastikkeeseen keitetty kukkakaali.
- Sekoita joukkoon hienonnettu ruohosipuli, mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Tarjoile yhdessä esim. riisi-kauraseoksella.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.