Kukkakaalikeitto
Tämä kukkakaalikeitto on samettisen pehmeä ja mieto versio, soveltuu hyvin lämmittäväksi kevytlounaaksi tai miksi ei alkuun hienostuneemman illallisen yhteydessä. Sitruuna puristetaan juuri ennen sekoittamista, tämä jotta se jättäisi raikkaan, kirpeän maun eikä leikkaisi.

300g | Kukkakaalia |
2kpl | Perunaa, isoa |
2kpl | Keltasipulia |
0,5kpl | Solo valkosipulia |
1,5kpl | Kasvisliemikuutiota |
1tl | Dijon-sinappia |
7dl | Vettä |
2dl | Ruokakermaa, 15% |
Mehu 1 sitruunasta | |
Suolaa | |
Valkopippuri, jauhettu | |
Setrin pähkinöitä, ruohosipulia ja oliiviöljyä tarjoiluun. |
- Kuori perunat, sipuli ja valkosipuli.
- Leikkaa kaikki juurekset pienempiin paloihin.
- Keitä vihannekset vedessä yhdessä kasvisliemikuution sekä dijon sinapin kanssa kannen alla 15 minuuttia.
- Kaada tehosekoittimeen.
- Lisää ruokakerma sekä mehu sitruunasta hyppysellinen suolaa ja vähän valkopippuria.
- Sekoita lisää, kunnes aivan sileä koostumus.
- Tarjoile esim. setrin pähkinöiden, hienoksi hakatun ruohosipulin ja hyvän öljyn kera.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.