Kasvisreseptit

Kurkkusäilyke

Kurkkusäilykkeet ovat ikisuosikkeja! Etikkasäilykkeet kuuluvat perinteisesti suomalaiseen ruokapöytään, ja vaihtoehtoja löytyy monenlaisia. Makua voi vaihdella vaikkapa valkosipulilla tai tavallisella sipulilla.
(0)
Tulosta
1kgKurkkuja (avomaa tai tavallinen)
250gKeltasipulia
2Tilliä
Mausteliemi
8dlVettä
2dlSokeria
1Suolaa
1Sinapinsiemeniä
2dlVäkiviinaetikkaa
  1. Pese kurkut huolellisesti. Viipaloi veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kuoritut sipulit. Silppua tilli – myös varret.
  2. Lämmitä tyhjät lasipurkit uunissa 100–110 asteeseen, annan olla uunissa n. 15 minuuttia. Kiehauta kannet vedessä (desinfiointi).
  3. Mittaa vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet kattilaan. Kiehauta liemi. Lisää etikka ja kiehauta.
  4. Lisää viipaloidut kurkut, sipuli, valkosipuli ja tilli kerroksittain kuumiin purkkeihin. Viimeistele kaatamalla kuuma mausteliemi purkkeihin. Sulje kannet heti.
  5. Anna viiletä. Säilytä jääkaapissa. Kurkut ovat valmiina syötäväksi 2-3 viikon säilytyksen jälkeen.
Kasvisreseptit.fi
:Kasvisreseptit.fi
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.