Kurkkusushi
Näyttävät ja raikkaat kurkkusushit. Soveltuvat moneen eri tilanteeseen ja tarkoitukseen. Valmistele etukäteen ja laita jääkaappiin tekeytymään ja juuri ennen tarjoilu leikkaat suunpaloiksi.
200g | Tuorejuusto |
1rkl | Wasabitahna |
400g | Sushi- tai puuroriisi |
1,5dl | Sushietikka |
2kpl | Närpiön Vihanneksen kurkku |
2kpl | Avokado |
1ruukku | Tuore tilli |
Tarjoiluun tummaa soijaa tai garia |
- Huuhtele riisi hyvin kylmällä vedellä.
- Keitä riisi paketissa olevien ohjeiden mukaisesti.
- Mausta riisi sushietikalla.
- Sekoita kulhossa tuorejuusto ja wasabitahna.
- Leikkaa kurkut pituussuunnassa ohueksi.
- Siivuta avokadon hedelmäliha.
- Levitä kelmua pöydälle ja asettele kurkkusiivuja vierekkäin ikään kuin merilevän tilalle.
- Levitä sushiriisiä 0,5 cm paksuuteen kurkkulevyjen päälle jättäen reunoista 2 cm tyhjäksi.
- Asettele riisin päälle avokadoa, tilliä ja wasabituorejuustoa siistiin riviin vasemmalta oikealle.
- Rullaa kelmun avulla pyöreäksi rullaksi.
- Laita rulla kylmään tekeytymään.
- Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile tumman soijakastikkeen ja garin kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.