Lounassalaatti
Ruokaisa salaatti ihanilla vihanneksilla Närpiöstä ja kotimaisilla erilaisilla ruokaryyneillä kuten kaura, ohra, ruis ja vehnä! Ja tietysti halloumia koska kaikki rakastavat halloumia!

Salaatti | |
1dl | Ruokaryynejä, raakoja |
1pussi | Jääsalaattia |
Suolaa | |
0,5ruukkua | Tuoretta rucolaa |
400g | Halloumia |
1rkl | Oliiviöljyä |
1,5dl | Vettä |
0,5rasiaa | Dunne tomaatteja |
1kpl | Närpiön Vihanneksen Suippopaprikaa |
10kpl | Viinirypäleitä, tummia |
Tarjoiluun | |
Salaattiversoja tai yrttejä | |
Hyvää öljyä |
- Keitä ruokaryynit kevyesti suolatussa vedessä.
- Pese ja leikkaa salaatti, rucola, linkoa tarvittaessa salaattilingossa.
- Leikkaa halloumi n 1cm leveiksi viipaleiksi, paista kuumassa paistinpannussa oliiviöljyssä.
- Anna sekä ryynien että halloumin viilentyä hiukan.
- Leikkaa tomaatit, paprika ja viinirypäleet pienempiin paloihin.
- Tee reilu salaattipohja isolle litteälle lautaselle.
- Ripottele päälle tomaattia, paprikaa ja viinirypäleitä.
- Lisää ryynit ja halloumi.
- Valuta päälle öljyä ja ripottele päälle vielä salaattiversoja tai tuoreita yrttejä.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.